Indian E-Commerce Business MCQ – With Answers

E-commerce has transformed the way business is done in India. Experts are saying The Indian E-commerce market is expected to grow to US$ 200 billion by 2026. Now come to the points of ecommerce business. We all have to know about the business. Here are some key points as MCQ. Let’s Read..

  1. Which products are people most likely to be comfortable buying on the Internet?
    a. Books
    b. PCs
    c. CDs
    d. All of the above
    Answer: D

2. Which of the following describes e‐commerce?
a. Doing business electronically
b. Doing business
c. Sale of goods
d. All of the above
Answer: A

3. Which of the following is part of the four main types for e‐commerce?
a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. All of the above
Answer: D

4. Which type deals with auction?
a. B2B
b. B2C
c. C2B
d. C2C
Answer: D

5. The solution for all business needs is
a. EDI
b. ERP
c. SCM
d. None of the above
Answer: B

6. Unique value auction is mainly applies to?
a. New products
b. Second hand products
c. Engineering products
d. None of the above
Answer: B

7. A combination of software and information designed to provide security and information for
payment is called a what?
a. digital wallet
b. pop up ad
c. shopping cart
d. encryption
Answer: A

8. Secure Sockets Layers does which of the following?
a. creates a secure, private connection to a web server
b. encrypts information
c. sends information over the internet
d. all of the above
Answer: D

9. Which factor represents a system’s ability to change quickly?
a. Flexibility
b. Performance
c. Capacity planning
d. Benchmark
Answer: A

10. Which is a function of ERP?
a. Warehousing
b. sales
c. scheduling
d. all of the above
Answer: D

11. Who protects system from external threats?
a. firewall
b. EDI
c. ERP
d. Script kiddies
Answer: A

12. A technique used to gain personal information for the purpose of identity theft, often by
e‐mail, is called?
a. Phishing
b. Carding
c. Brand spoofing
d. All of the above
Answer: D

13. Unsolicited e‐mail is called what?
a. Junk mail
b. Spam
c. Extra mail
d. None of the above
Answer: B

14. The viruses spreads through-
a. Mails
b. Pen drives and CDS
c. Websites
d. All the above
Answer: D

15. What is the legal protection afforded an expression of an idea, such as a song, video
game, and some types of proprietary documents?
a. Ethics
b. Intellectual property
c. Copyright
d. Fair Use Doctrine
Answer: C